Ιστορία ΙΙ

Παλιά και αγαπημένα πράγματα έρχονται ξανά στο δρόμο μας για να μας θυμίζουν τι ήμασταν, τι ήρθε, τι έφυγε και τι έμεινε.
Έτσι μαθαίνουμε να κοιτάμε πίσω, μέσα, ψηλά και φυσικά να ονειρευόμαστε το μπροστά. Ακόμα, μαθαίνουμε να κλείνουμε τα μάτια όταν πρέπει. Τις στιγμές εκείνες που νιώθουμε τα πάντα πιο δυνατά. Τις στιγμές που οι φλόγες μας κυκλώνουν.

Οι αλλαγές έρχονται.Ολοκληρωτικές, έτσι μου αρέσουν. Πριν έρθουν φροντίζουν πάντα να τις νιώθουμε εμβρυακά μέσα μας, να τις νιώθουμε στον αέρα, στα πρόσωπα γύρω μας, στα δικά μας πρόσωπα. Μην τις φοβάσαι. Η πρώτη ανάσα μόλις έρθουν θα μοιάζει σαν την πρώτη μετά από έναν μακρύ ύπνο, από τον οποίο δεν πίστευες πως θα βγεις.
Θα ακούσεις τους πνεύμονές σου να γεμίζουν. Θα γεμίζουν Νερό, γιατί είναι το στοιχείο της κάθαρσης. Είναι η αλλαγή αυτή καθ' εαυτή, είναι η καθαρότητα, η διαύγεια, η κίνηση, το ταξίδι. Είναι ο έρωτας. Ήρθε.
Μερικές φορές όμως νιώθουμε και πάλι αδύναμοι.Απ'το βάθος έρχεται μια μελωδία. Είναι το παρελθόν που πια πονάει και το μέλλον που μόνο φόβο φέρνει.Μα κάτι μέσα μας λέει, φτάνει μια μικρή χαραμάδα ν'αφήσουμε, να μπορεί να μπαίνει φως. Γιατί μια μικρή σπίθα, ξεκινά φωτιές ολόκληρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: