Μικροί Θάνατοι / Small Deaths

Εδώ λοιπόν είναι τα χαρακτικά για τα οποία πολύ καιρό μιλούσα και ετοίμαζα. Όπως έχω γράψει ξανά, ξεκίνησε αυθόρμητα και σχεδόν τυχαία, σε μια στιγμή ακανόνιστη σαν παιχνίδι και συνέχισε με την ίδια διάθεση, πιο σταθερά και συνειδητά στη συνέχεια.
 Η σειρά "Μικροί Θάνατοι" αποτελείται πλέον από δέκα οξυγραφίες, φτιαγμένες μέσα στο 2011-12 κάπου εκεί πάνω στην αλλαγή και αντιπροσωπεύει ό,τι είμαι και αισθάνομαι αυτή τη χρονιά που συνεχώς αλλάζει καθώς και όλα αυτά που ως τώρα με άγγιζαν. Οι περισσότερες μήτρες είναι ορθογώνιοι τσίγκοι, όχι μεγαλύτεροι από 10x12 εκ. τυπωμένες παραδοσιακά σε χαρτί Fabriano και μαύρο Charbonnel μελάνι οξυγραφίας.

Κάποια στιγμή λοιπόν, προσδιόρισα διαφορετικά το Θάνατο. Σαν ένα σύμβολο πια που δεν μένει στην κυριολεξία του, δεν είναι τέλος οριστικό ούτε ανυπαρξία, αλλά αρχή.
Εδώ λοιπόν θα δείτε,ανθρώπινους καθημερινούς Μικρούς Θανάτους, ο καθένας να περιέχει και μια μορφή εσωτερικής ή αισθητικής βιας, ένα τράβηγμα προς τα έξω. Μια βια που ενέχει μέσα της η ίδια η φύση: κάθε γέννηση, κάθε εξέλιξη, κάθε αλλαγή, ο χρόνος, ο έρωτας, η μνήμη, ο θάνατος, η ίδια η ζωή.

Θα μπορούσα να σας συνδέσω πολύ όμορφα την κάθε εικόνα με την επόμενή της και έπειτα όλες μαζί, μεταφράζοντας τα γερμανικά κείμενα από κάτω. Η συνοχή όμως είναι κάτι που υπάρχει, μα ταυτόχρονα κάτι πολύ υποκειμενικό. Άφησα λοιπόν μόνο τους τίτλους γι'αυτόν που κοιτάζει, θέλοντας μόνάχα μια μικρή κατεύθυνση να υπάρχει.

Μικρός Θάνατος Ι  - Ο Κύκλος

Μικρός Θάνατος ΙΙ - Το Σύμβολο

Μικρός Θάνατος ΙΙΙ - Το Σύμβολο ΙΙ

Μικρός Θάνατος ΙV - Ο Έρωτας

Μικρός Θάνατος ΙΙΧ - Ο Μύθος

Μικρός Θάνατος ΙΧ - Η Μνήμη
Όλα τα έργα, θα διατίθενται προς πώληση στο Etsy.com από τις 22/02/2012 ή πιο άμεσα με ένα mail στο danaelaz88@gmail.com.

Δεν υπάρχουν σχόλια: